Danas pripremite pastu sa susamom i piletinom

by | jun 30, 2015
DH

DH

Sastojci:
– 400 g taljatela (širokih rezanaca)
– 300 g šampinjona
– 400 g pilećeg belog mesa
– 2 dl pileće supe
– 2 dl slatke pavlake
– 50 g susama
– 100 g parmezana
– 2 žumanceta
– 100 g putera
– 1/2 veze peršuna
– začin C, biber

Priprema
1. Pileće belo meso iseći na tanke štapiće, taljatele obariti u slanoj vodi, a šampinjone iseći na listove. Susam propržiti u suvom tiganju.
2. U dubljem teflonskom tiganju otopiti 50 g putera, pa pržiti piletinu dok ne porumeni.
3. U prženu piletinu dodati šampinjone, dinstati dok ne omekšaju, pa dodati pileću supu i pavlaku, sačekati da provri i dodati obarene taljatele.
4. Sve sastojke promešati i kuvati dok masa ne postane kašasta, a zatim dodati žumanca, parmezan i susam, pa začiniti po ukusu. Na samom kraju dodati ostatak putera, pa promešati i posuti sitno seckanim peršunom.

Savet plus: Umesto taljatela, za pripremu ovog recepta možete koristiti i špagete.

Tagovi: