Danas se zasladite Rafaelo kikiriki štanglama

by | decembar 26, 2015
Foto: Torte i Kolači

Foto: Torte i Kolači

Sastojci:
Fil I:
150 g šećera
1 dl vode
100 g margarina
250 g mlevenog keksa
50 g pečenog neslanog kikirikija

Fil II:
1 dl mleka
200 g šećera
140 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g kokosa + 30 g za posipanje

Priprema:
Fil I:
1. Vodu i šećer sipati u dublju šerpu, pa ostaviti da provri na umerenoj temperturi.
2. Dodati margarin, te mešati varjačom dok se ne otopi.
3. Zatim dodati mleveni keks i kikiriki i ostaviti da odstoji desetak minuta.
4. Tepsiju obložiti aliuminijumskom folijom, pa smesu ravnomerno rasporediti.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil II:
1. Zagrejati mleko sa šećerom i mešati dok se ne otopi, a potom izmaći šerpu s ringle.
2. Dok je još toplo, dodati margarin, kokos i mleko u prahu. Lagano mešati varjačom kako bi se sve lepo sjedinilo i razbile sve grudvice.
Finalni postupak:

1. Fil II sipati preko fila I, dok je još toplo posuti kokosom i ostaviti da se stisne i ohladi. Seći na štangle.

Tagovi: