Desert dana: Domaći sladoled od kafe
Sladoledi su naša omiljena letnja poslastica, ali uvek nas obraduje inovativan ukus, jer smo na klasične voćne i čokoladne sladolede već navikli. Zato vam donosimo sladoled koji će vas oduševiti, sa ukusom kafe i indijskog oraha.
Sastojci:
- 3dl kuvane, ohlađene kafe
- 150g indijskog oraha
- 2dl kokosovog mleka
- Kašika kakao praha
- Kašika javorovog sirupa
- 2 kašičice ekstrata od vanile
- Prstohvat soli
- Čokolada za kuvanje
- Kašika kokosovog ulja
Priprema:
Pre nego krenete s pripremom sladoleda, stavite indijske oraščiće u vruću vodu na 3-4 sata, dok ne omekšaju. Pre upotrebe iscedite vodu i isperite ih.
U blender stavite kafu, indijske oraščiće, kokosovo mleko, kakao, javorov sirup, vanilu i so. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Ulijte smesu u kalupe za sladolede, nakon sat vremena dodajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na 6-8 sati.
Pre posluživanja rastopite čokoladu za kuvanje s kokosovim uljem. Kad izvadite sladolede iz kalupa, umočite ih u istopljenu čokoladu i pospite komadićima čokolade i kokosa.
Pročitajte i…Osvežavajući sok sa jagodama i grožđem
Foto: Thinkstock
Autor: T. V.
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.