Recept dana: Tart od jagoda

by | avgust 16, 2019

S obzirom da je počela sezona našeg omiljenog voća, ovog vikenda predlažemo vam izvanrednu poslasticu sa jagodama, koja će vas oduševiti i postati omiljeni slatkiš svim vašim ukućanima!

Sastojci:

a) Kora:

  • 10 krekera
  • 1- 2 kašike žutog šećera
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja

b) Fil:

  • 400g tofu sira
  • 20ak svežih jagoda (za fil i dekoraciju)
  • Kašika meda

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite koru. Usitnite krekere u mrvice i dodajte ih u lonac sa smeđim šećerom i kokosovim uljem. Mešajte dok se sastojci ne spoje.
Izmešanu smesu za koru staviti u kalup i lagano čašom pritisnuti dok se ne izjednači. Koru staviti u frižider na minimalno sat vremena da se stegne.

Tofu, jagode i med izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte još šećera po potrebi i po želji nekoliko sitno naseckanih jagoda, ako volite komadiće.

Nadev dodajte u koru i vratite u frižider na još barem sat vremena. Za dekoraciju narežite jagode na kolutove i stavite na vrh, poslužite ohlađeno i uživajte.

Članak se nastavlja posle reklama

Desert dana: Mus od breskve

Foto: Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Tagovi: