Desert dana: Tropski kolač sa ananasom i mangom

by | avgust 5, 2018

Svim ljubiteljima slatkiša, ova torta će postati omiljena letnja poslastica, jer njen ukus predstavlja pravi tropski užitak.

Sastojci:

  • 10 krekera
  • 2 kašike šećera
  • 5 kašika istopljenog maslaca
  • 3 šolje naseckanog manga
  • 1l mleka
  • 3 kašike soka od limete
  • 4 velika žumanceta
  • 1/4 kašičice soli

Priprema:

Zagreejte pećnicu na 180°C. U blenderu izmešajte krekere i šećer. Polako dodajte maslac. Smesu prebacite u pleh za pečenje i ravnomerno je pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.

Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmešajte mango i procedite sok. Umutite mleko, sok od limete, žumance i so. Smesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 1 sat na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u frižider i pustite da se hladi barem 2 sata.

Članak se nastavlja posle reklama

Poslužite i uživajte.

Pročitajte i…Idealan za letnje dane: Parfe sa malinama!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Thinkstock

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: