Desert posle ručka: Kesten kocke

by | decembar 19, 2015
Foto: Bakini Slatkiši

Foto: Bakini Slatkiši

Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
2 kašike ulja

Za fil:
150 g margarina
250 g šećera u prahu
500 g kesten pirea
50 g čokolade
3 kašike ruma
3 kašike mleka

Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg neprekidno dodavajući šećer dok se ne dobije čvrst šam.
2. U šam od belanaca dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Posebno sjediniti brašno sa kakaom i praškom za pecivo pa polako varjačom umešati u smesu od jaja.
4. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanon rerni na 200 *C oko 20 min.
3. Ohlađenu koru vertikano preseći napola.

Fil:
1. Čokoladu otopiti i prohladiti.
2. Umutiti margarin sa šećeerom u prahu, dodati kesten pire, čokoladu, rum i mleko pa izmiksati.

Finalni postupak:
1. Na donju koru naneti fil, pa poklopiti gornjom korom i poravnati.
2. Rastopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: