Desert sa zelenim čajem by 24Kitchen

by | januar 14, 2013

  • 165 g maslaca
  • 70 ml pavlake
  • 150 g bele čokolade
  • 8 žumanaca
  • 8 belanaca
  • 245 g šećera
  • 180 g brašna
  • 22 g zelenog čaja u prahu
  • šećer u prahu

Način pripreme:

1. Zagrejte pavlaku i dodajte maslac. Mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte belu čokoladu, iskidanu na male komadiće ili upotrebite čips od čokolade. Uklonte smesu s vatrei mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite smesu da se ohladi.

2. Rukom umutite žumanca s pola količine šećera. Mikserom umutite belanca s preostalim šećerom dok se ne svore čvrsti vrhovi. Odvojeno pomešajte brašno sa zelenim čajem.

3. Ohlađenu smesu čokolade dodajte žumancima i pažljivo mešajte dok ne postane glatka. Dodajte malo smese umućenih belanaca i lagano promešajte. Zatim dodajte preostala belanca. Na kraju dodajte brašno i promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Duboki pravougaoni pleh zapečenje kolača premažite maslacem i prekrijte papirom, tako da ivice slobodno štrče. Sipajte smesu. Kolač pecite jedan sat u već ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

5. Nakon što izvadite kolač iz rerne, ostavite ga da se ohladi, a zatim pažljivo izvadite iz pleha. Pospite šećerom u prahu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: