Desert sa zelenim čajem by 24Kitchen
- 165 g maslaca
- 70 ml pavlake
- 150 g bele čokolade
- 8 žumanaca
- 8 belanaca
- 245 g šećera
- 180 g brašna
- 22 g zelenog čaja u prahu
- šećer u prahu
Način pripreme:
1. Zagrejte pavlaku i dodajte maslac. Mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte belu čokoladu, iskidanu na male komadiće ili upotrebite čips od čokolade. Uklonte smesu s vatrei mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite smesu da se ohladi.
2. Rukom umutite žumanca s pola količine šećera. Mikserom umutite belanca s preostalim šećerom dok se ne svore čvrsti vrhovi. Odvojeno pomešajte brašno sa zelenim čajem.
3. Ohlađenu smesu čokolade dodajte žumancima i pažljivo mešajte dok ne postane glatka. Dodajte malo smese umućenih belanaca i lagano promešajte. Zatim dodajte preostala belanca. Na kraju dodajte brašno i promešajte.
4. Duboki pravougaoni pleh zapečenje kolača premažite maslacem i prekrijte papirom, tako da ivice slobodno štrče. Sipajte smesu. Kolač pecite jedan sat u već ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
5. Nakon što izvadite kolač iz rerne, ostavite ga da se ohladi, a zatim pažljivo izvadite iz pleha. Pospite šećerom u prahu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen