Dibari piletina
Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 100 g suvog vrata
- 1 srednji karfiol
- 200 g kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- prstohvat belog luka
- 50 g margarina
- 3 kašike brašna
- 4 dl mleka, ulje
- 40 g parmezana
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Karfiol iskidati na krupnije cvetove i obariti u slanoj vodi.
2. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
3. Posebno sjediniti mlevenu papriku, beli luk u prahu i malo mešavine začine po ukusu. Dobijenom mešavinom natrljati piletinu i oblikovati medaljone.
4. Pileće medaljone propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U manjoj šerpici otopiti margarine pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotovi sos dodati parmezan i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pileće medaljone. Na svaki staviti kolut suvog vrata, prekriti ga cvetom karfiola i preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se ne uhvati korica. Zatim nakratko izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi. Gotove šnicle držati na toplom do služenja.
Izvor: Dobra hrana