Dibari piletina

by | januar 29, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 100 g suvog vrata
  • 1 srednji karfiol
  • 200 g kačkavalja
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • prstohvat belog luka
  • 50 g margarina
  • 3 kašike brašna
  • 4 dl mleka, ulje
  • 40 g parmezana
  • mešavina začina

Način pripreme:

1. Karfiol iskidati na krupnije cvetove i obariti u slanoj vodi.
2. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
3. Posebno sjediniti mlevenu papriku, beli luk u prahu i malo mešavine začine po ukusu. Dobijenom mešavinom natrljati piletinu i oblikovati medaljone.
4. Pileće medaljone propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U manjoj šerpici otopiti margarine pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotovi sos dodati parmezan i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pileće medaljone. Na svaki staviti kolut suvog vrata, prekriti ga cvetom karfiola i preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se ne uhvati korica. Zatim nakratko izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi. Gotove šnicle držati na toplom do služenja.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: