Dijeta: Ljuta papričica skida celulit
Ova dijeta zasniva se na namirnicama bogatim kalijumom i vitaminom C, što omogućava mršavljenje na delovima tela na kojima se taloži celulit. Rezultati dijete su brzo vidljivi, jer ona predviđa unos oko 1.000 kalorija dnevno.
Zbog restriktivnosti, dijetu ne upražnjavajte više od pet dana. Jela u dijeti su jednostavna, ishrana je bogata začinskim biljem, zbog čega su obroci puno ukusniji nego pri drugim dijetama.
Potrebno se je da se držite preporučenih načina pripreme namirnica, i da izbegavate prženje na ulju. Pijte najmanje dva litra tečnosti dnevno, najbolje vode.
Svaki obrok jedite u tačno određeno vreme (doručak u 8 časova, užina u 10 časova, ručak u podne, poslepodnevna užina neka bude u 16 časova, a večera u 18 sati). Prepodnevna užina je uvek ista – 40 grama sušenog voća.
PRVI DAN
Doručak: 1,5 dl obranog mleka ili jogurt sa manje masti, kašika meda, kašika ovsenih pahuljica i na kriške narezana kruška
Ručak: pileća prsa u pikantnom sosu i kuvani pirinač (100 g pilećeg mesa, 40 g pirinča, beli luk i peršun po želji, 2 dcl supe od povrća, 2 kašike manje masnog kiselog mleka ili nemasnog jogurta, kašika maslinovog ulja, so i ljuta papričica – feferon).
Poslepodnevna užina: pomorandža
Večera: salata sa jajetom i šunkom (60 g zelene salate, tvrdo kuvano jaje, 50 g nemasne šunke, 4 kašike soka od pomorandže, nastrugani ren, so i jedna feferona), 50 g integralnog hleba
DRUGI DAN
Doručak: frape od 1,5 dl neobranog mleka i 125 g banane
Ručak: testenina u sosu od pečuraka (40 g testenine, 200 g šampinjona, čen izgnječenog belog luka, narezani vlašac, 2 kašike kiselog mleka ili jogurt, so i biber, 20 g mlevenih oraha
Poslepodnevna užina: integralno pecivo sa 30 g nemasnog sira
Večera: salata sa mangom (salatu začinite sa tri kašike soka od pomorandže, jednom kašikom sirćeta, i feferonom) i kriška prepečenog integralnog hleba, namazanog svežim kravljim sirom
TREĆI DAN
Doručak: 250 g malina, 1,5 dl obranog mleka ili jogurta, 1 kašika ovsenih pahuljica, 1 kašičica meda (sve promešajte)
Ručak: supa od povrća (narezani beli luk, 1/2 l supe od povrća, 200 g tikvica i paprika narezana na kockice, 50 g nemasne šunke, 50 g graška, so, biber, maslinovo ulje, sirće, sojin sos)
Poslepodnevna užina: jabuka
Večera: salata od pilećeg mesa i tikvica (60 g zelene salate, 200 g tikvica, 3 kašike soka od pomorandže, kašika sirćeta, so i biber, 3 kašike kiselog mleka ili jogurta), 40 g integralnog hleba
ČETVRTI DAN
Doručak: frape od 1,5 dl obranog mleka i 100 g banane
Ručak: morska riba sa pirinčem (40 g pirinča, 2 fileta ribe po želji, kašičica soka od limuna, so i biber, kašičica nastruganog rena, kašičica majčine dušice, 2 dcl supe od povrća, 2 kašike kiselog mleka ili jogurta, paradajz)
Poslepodnevna užina: integralno pecivo sa 20 g šunke, sendviču dodajte senf i zelenu salatu
Večera: salata od šampinjona (70 g zelene salate, 100 g mahuna, 150 g šampinjona, 3 kašiče soka od pomorandže, kašika soka od limuna, kašika maslinovog ulja, malo izgnječenog belog luka, so i biber), jedno integralno pecivo
PETI DAN
Doručak: jabuka, kašika soka od limuna, nemasni jogurt, kašika ovsenih pahuljica i kašika meda (sve promešajte)
Ručak: svinjski odrezak na istočnjački način (150 grama mesa, krastavac izrezan na kolutiće, 1/2 paprike, 2 kašike pomorandžinog soka, kašika sirćeta, 1/2 kašike ulja, so, biber, kašičica korijandera u prahu, 1/2 čena belog luka, 2 kašike sojinog sosa), 50 g integralnog hleba
Poslepodnevna užina: 1/2 ananasa.
Večera: salata sa šargarepom i brokolijem (250 g zelene salate, 200 g šargarepe, 100 g kuvanog brokolija, 2 kašike kiselog mleka ili jogurta, 1 kašika soka od pomorandže, kašika senfa, so i biber), 40 g integralnog hleba, 30 g šunke