Dinstano meso divlje svinje s palentom by 24Kitchen
Sastojci:
- 2 veze celera
- 2 šargarepe
- 1 glavica luka
- 1 kašičica pimenta
- 1 kašika semena kleke
- maslinovo ulje
- 200 ml crnog vina
- 200 g svinjetine (divlje svinje)
- 200 g teletine
- 200 g piletine ili zečetine
- ruzmarin
- žalfija
- lovorov list
- 1 kašika pirea od paradajza
- indijski orah
- 1 konzerva koncentrata pirea od paradajza
Za palentu:
- 3 litra vode
- 250 g kukuruznog brašna
- 100 g maslaca
- 100 g parmezana
- 100 g masnog mekog sira
Način pripreme:
1. Povrće isecite na krupne komade. U posudi prvo dinstajte luk na maslinovom ulju. Dodajte semenke pimenta i kleke. Zatim dodajte ostalo povrće i meso isečeno na krupne komade. Začinite solju i biberom, promešajte i kratko poklopite. Zatim sipajte vino, dodajte veze začina, nekoliko lista lovora i pire od paradajza iz tegle. Promešajte. Zatim dodajte indijski orah i koncentrat pirea od paradajza. Jelo poklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri oko sat i po.
2. Za palentu postepeno sipajte kukuruzno brašno u vruću vodu, neprestano mešajući dok se ne zgusne. Zatim dodajte maslac i narendani sir.
3.Palentu stavite na dasku ili u tanjir i u sredinu sipajte gorovo jelo.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen