Domaće perece

by | april 6, 2012


Sastojci:

800 g brašna
1 margarin
1 pavlaka
1 dl mleka
1 jaje
1 žumance
malo susama
1 kvasac
1 kašikica šećera
so

Priprema:

1. U toplo mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i malo soli, pa sačekati da nadođe.
2. U posudi za mešenje pomešati brašno i margarin, pa dodati pavlaku, jaje i nadošao kvasac.
3. Ponovo dobro izmešati.
4. Mesiti testo sve dok ne prestane da se lepi za prste. Ostaviti ga da malo odstoji.
5. Pomoću modlice, vaditi perece i stavljati ih na pouljenu tepsiju. Ostaviti ih da još malo odstoje.
6. Umutiti žumance, premazati perece, posuti ih susamom i peći na 200 °C 20 minuta.

Recept Martina Kovača iz Bačke Palanke
Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: