Domaći pesto sos od oraha

by | jun 10, 2017

Vreme je da dobro poznati, tradicionalni pesto sos, malo izmenimo i probamo novu verziju ovog sosa, ali sa orasima. 

Pixabay

Sastojci:

-1 čen belog luka
– morska so
– 6 grančica svežeg majorana (samo listovi)
– 100 grama očišćenih oraha
– 225 mililitra ekstradevičanskog ulja
– 50 grama parmezana + malo za posluživanje

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Izgnječite beli luk s prstohvatom soli u avanu. Dodajte listove majorana i krupno seckane orahe. Sve sastojke dobro izgnječite tako da dobijete ujednačenu zrnastu masu, a tada dodajte 75 mililitra ulja i nastavite da gnječite. Zatim, postepeno dodajte ostatak ulja, mešajući i lagano gnječeći dok ne dobijete prilično rastresit pesto sos. Narendajte parmezan, opet dobro promešajte. Skuvajte željenu testeninu i prelijte napravljenim sosom.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje