Domaći tortilja čips: Ukusna i zdrava grickalica
Domaći tortilja čips se lako pravi, a u ovoj grickalici će sigurno uživati svi članovi vaše porodice, kao i prijatelji.
Ako ste imalo kao deo naše redakcije, zapečene tortilje pravite barem jednom mesečno. Isto tako, ono što se tada događa jeste da nam uvek ostane barem jedna ili dve nepotrošene gotove tortilje.
Da ne bi predugo stajale u frižideru pre nego što ih, ruku na srce, na kraju bacimo, odlučili smo da ih iskoritimo na najukusniji način. Isprobali smo nekoliko recepata, a naišli smo na jedan koji nas je očarao.
U pitanju je tortilja čips u kućnoj radinosti, koji ne zahteva puno soli i ulja, te predstavlja idealnu zdravu grickalicu uz film. Da ne dužimo više, evo i recepta.
Domaći tortilja čips
Sastojci:
2 meksičke kukuruzne tortilje (ili one koje vi koristite)
2 kašike ulja ili ulje u spreju
beli luk u prahu
crni luk u prahu
so
Isprobajte i… Pikantno meksičko jelo- naćose
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 170 °C. Tortilje isecite na trouglove (najbolje je da je sečete kao picu).
2. Trouglove poslažite u pleh, obložen papirom za pečenje. Premažite uljem (ili isprskajte uljem, ukoliko koristite bočicu sa raspršivačem).
3. Posolite trougliće i pospite s belim i crnim lukom u prahu. Možete dodati i malo mlevene crvene paprike (slatke ili ljute, po ukusu), origano ili bilo koji drugi začin koji volite.
3. U zagrejanu rernu stavite pleh i pecite tortiljice od 8 do 10 minuta.
4. Poslužite uz omiljeni sos ili umak.
Prijatno!
Izvor: ljepotaizdravlje.hr