Doručak: Sirni namaz od cvekle

by | decembar 3, 2017

Cvekla sadrži najširu veliki broj minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima. Donosimo vam recept koji će vam pomoći da cveklu lako ubacite u svakodnevnu ishranu.

Sastojci:

3 cvekle
140g feta sira
2 kašike soka od limuna
2 kašike narendane kore limuna
2 kašike hladnoceđenog maslinovog ulja
1 čeno belog luka

Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite cveklu u foliju i pecite 35 do 45 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi. U blender stavite sve sastojke, osim ulja, i dobro izblendajte. Polako sipajte ulje i nastavite mešati dok smesa ne postane kompaktna.

Nutritivne vrednosti:

Članak se nastavlja posle reklama

106 kalorija
7g masti (3 g zasićenih)
7g ugljenih hidrata
2g vlakana
4g proteina

Pročitajte i… Neverovatno brze tortilje

 

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu!

Foto: Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

A.G.