Egzotični ražnjići
Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 250 g kolutova ananasa iz konzerve
- 200 g tankih listova slanine
- 600 g krompira
- ulje
- mešavina začina, kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na pravougaonike (4×2 cm), a kolutove ananasa na četvrtine.
2. Potom piletinu posuti sa malo karija i mešavine začine po ukusu pa promešati kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
3. Svaki komad piletine uviti u list slanine.
4. Na štapiće za ražnjiće nabadati naizmenično uvijenu piletinu i ananas. Ovako pripremljene ražnjiće propržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Krompir očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
6. Pečene ražnjiće poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama