Faširane šnicle od šampinjona
Potrebno je:
- 250 g šampinjona
- 2 jajeta
- sredina osušene kriške hleba
- malo mleka
- 1 mladi crni luk
- 1 mladi beli luk
- veza peršunovog lista
- prezle, mešavina začina, so, biber
- 1 kašika brašna
- ulje
Priprema:
1. Šampinjone iseckati veoma sitno, kao i crni i beli luk i peršunov list.
2. Na malo ulja propržiti šampinjone, prohladiti ih i dodati jaja, sredinu hleba natopljenu mlekom, mešavinu začina, brašno, so, biber, crni i beli luk i peršunovo lišće.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Sve sastojke dobro izmešati i rukom oblikovati šnicle, svaku uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju.
4. Šnicle poslužiti kao toplo predjelo uz salatu po izboru.