Faširi sa sirom

by | avgust 17, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 50 min.

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 200 g prezli
  • brašna po potrebi
  • 8 trouglova topljenog sira
  • 2 parčeta hleba
  • origano
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 3 dl ulja
  • 200 g majoneza
  • mešavina začina, biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Crni i beli luk što sitnije iseckati, hleb natopiti vodom, a zatim ga dobro ocediti i izmrviti.

2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljeni hleb, mlevenu papriku, origano, začine po ukusu, crni i beli luk. Sve sastojke dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.

3. Pripremljenu smesu od mesa podeliti na 8 kuglica. Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu. Na pljeskavicu staviti po trougao topljenog sira i obložiti ga smesom od mesa.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Punjene fašire uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

5. Pržene fašire vaditi na papirnu salvetu da bi upili suvišnu masnoću. Fašire poslužiti uz majonez.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Punjene fašire možete dva putaispanirati da prilikom prženja sirne bi iscurio.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: