Faširi sa sirom
za 4 osobe
vreme pripreme: 50 min.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 3 jajeta
- 200 g prezli
- brašna po potrebi
- 8 trouglova topljenog sira
- 2 parčeta hleba
- origano
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 dl ulja
- 200 g majoneza
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk što sitnije iseckati, hleb natopiti vodom, a zatim ga dobro ocediti i izmrviti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljeni hleb, mlevenu papriku, origano, začine po ukusu, crni i beli luk. Sve sastojke dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
3. Pripremljenu smesu od mesa podeliti na 8 kuglica. Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu. Na pljeskavicu staviti po trougao topljenog sira i obložiti ga smesom od mesa.
4. Punjene fašire uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
5. Pržene fašire vaditi na papirnu salvetu da bi upili suvišnu masnoću. Fašire poslužiti uz majonez.
Savet plus: Punjene fašire možete dva putaispanirati da prilikom prženja sirne bi iscurio.
Izvor: Dobra hrana