Fileti s blitvom i sirom
Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 150 g kačkavalja
- 500 g blitve
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl soka od paradajza
- 2 dl supe od povrća
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Blitvu očistiti i iseći na kocke, crni luk sitno iseckati, a kačkavalj iseći na listove.
2. Filete soma iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od paradajza, supu od povrća, maslinovo ulje, belo vino i začine po ukusu.
4. U vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od paradajza. Zatim rasporediti blitvu, posuti je
crnim lukom i preko nje poslagati filete soma. Odozgo preliti ostatkom smese od paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj pečenja filete prekriti listovima kačkavalja i vratiti u rernu da se sir otopi.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama