Fileti s blitvom i sirom

by | mart 6, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 150 g kačkavalja
  • 500 g blitve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 dl supe od povrća
  • 1 dl belog vina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Blitvu očistiti i iseći na kocke, crni luk sitno iseckati, a kačkavalj iseći na listove.
2. Filete soma iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od paradajza, supu od povrća, maslinovo ulje, belo vino i začine po ukusu.
4. U vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od paradajza. Zatim rasporediti blitvu, posuti je
crnim lukom i preko nje poslagati filete soma. Odozgo preliti ostatkom smese od paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj pečenja filete prekriti listovima kačkavalja i vratiti u rernu da se sir otopi.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: