Food blogerka preporučuje: Ekleri sa jagodama i vanil kremom

by | septembar 8, 2015

Lana Belić već pet i po godina vodi blog „La cuisine créative” (kuhinjica-mignone.blogspot.com), gde je pokušala da objedini svoje dve velike ljubavi: francuski jezik i kuvanje. Kaže da je sve što zna o kuvanju naučila od bake i mame, pa joj je njihova kuhinja i najveća inspiracija.
Lana se trudi da sačuva poznate ukuse, predstavljajući ih na nov način. Najradije sprema poslastice i fina peciva, a mašta o tome da jednog dana otvori malu kafe poslastičarnicu. Za osvežavajuću letnju užinu, ona vam preporučuje eklere sa jagodama i vanil kremom.

Foto: kuhinjica-mignone.blogspot.com

Foto: kuhinjica-mignone.blogspot.com

Sastojci (za testo):
– 1 dl ulja
– 2,5 dl vode
– 170 g oštrog brašna
– 5 jaja
za fil
– 3 žumanca
– 4 kašike šećera
– 50 g brašna
– 50 g gustina (skorbnog brašna)
– 500 ml mleka
– 1 vanilin šećer (ili štapić vanile)
– 2 dl umućene slatke pavlake
– oko 300 g svežih jagoda ili drugog voća po želji
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOstatak recepta potražite OVDE

Tagovi: