Francuski krompir

by | maj 29, 2013

Francuski krompir

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 200 g suvog vrata
  • 4 jajeta
  • 200 g kačkavalja
  • 70 g margarina
  • 2 pune kašike brašna
  • 5 dl mleka
  • 40 g parmezana
  • 100 g domaće kobasice
  • mešavina začina
  • 2 kašike ulja

Priprema:

1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a potom oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Jaja takođe obariti, oljuštiti i iseći na kolutove.
3. Suvi vrat iseći na kockice, domaću kobasicu na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno u šerpi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti rendani krompir, posuti ga suvim vratom i polovinom kačkavalja.
6. Zatim preliti bešamel sosom, odozgo utisnuti kolutove jaja i kobasica te posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok sir ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: