Galete s kačkavaljem

by | mart 2, 2013

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 100 g margarina
  • 4 jajeta
  • 2,5 dl mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g švapskog sira
  • 150 g pečenice, so

Priprema:

1. Margarin penasto umutiti, dodati jaja i mleko te mutiti još 2 minuta.
2. Zatim dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, malo soli i dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
3. Na kraju dodati rendani kačkavalj i promešati varjačom.
4. Kalup za galete zagrejati pa u njega sipati 3/4 kutlače umućene smese. Preklopiti i peći dok ne porumeni i počne da se odvaja od ivica kalupa. Na isti način od preostalog testa ispeći još slanih galeta.
5. Pečene galete poslužiti uz švapski sir i listove pečenice.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: