Gratinirane rolnice
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 600 g svinjskog mesa od buta
- 100 g dimljenog svinjskog vrata
- 200 g kačkavalja
- 50 g senfa
- 2 fileta kisele crvene paprike
- 3 kisela krastavca
- 3 dl juneće supe
- 2 žumanceta
- 2 dl pavlake
- 40 g parmezana
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. Svinjsko meso od buta iseći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a kisele krastavce i paprika iseći na štapiće.
3. Začinjene šnicle od buta premazati tankim slojem senfa i posuti sa malo kačkavalja. Potom na svaku šniclu staviti dva lista suvog vrata, nekoliko štapića kiselih krastavaca i paprike. Bočne stranice šnicli preklopiti ka unutra, urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. Rolnice propržiti na vrelom ulju pa ih zaliti junećom supom. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperature dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti žumanca i pavlaku, dodati parmezan i začine po ukusu te promešati.
6. Dinstane šnicle poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti ih pripremljenom smesom od žumanaca i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana