Grickalica od leblebije i suvog voća Gordona Remzija
Predstavljamo vam ovu neverovatnu kombinaciju ukusa.
U potrazi za savršenom letnjom „zanimacijom“ (za one trenutke kad nas uhvati „neizdrž“ i baš nam se nešto gricka), pronašli smo recept čuvenog kuvara Gordona Remzija – gricklica od leblebije i suvog voća.
Čuven po britkom jeziku i kratkom fitilju, Gordon Remzi nam je dosad predstavio na hiljade ukusnih jela, kako s mesom, tako i onih veganskih. A svako od njih predstavlja pravi raj za nepce. Danas, odlučili smo se za ovu jednostavnu užinu, koja će utoliti vašu želju za „grickanjem“, a ujedno ćete uneti nutrijente korisne za vaš organizam.
Grickalica od leblebije i suvog voća
Sastojci:
400 g leblebija
1/2 šolje pekan oraha
1/2 šolje indijskog oraha
2 kašike ulja od avokada (može i bademovo ili maslinovo)
1/4 šolje
smeđeg šećera
1/2 kašike soli
1/4 kašike ljute paprike u pragu
1/4 šolje iseckanih suvih kajsija
1/4 šolje suvog grožđa
1/2 nepečenog kikirikija
Isprobajte i… Salata s celerom, orasima i jabukom
Način pripreme
1. Zagrejte rernu na 160 stepeni.
2. Leblebije isperite i dobro ih prosušite, pa ih stavite u pleh i pecite 30 minuta.
3. Izvadite iz rerne i sipajte učiniju. Prelijte leblebije uljem.
4. U manju činiju pomešajte smeđi šećer, so i papriku.
5. Ovo smesom začinite pekan, kikiriki i indijski orah.
6. Začinjene orašaste plodove stavite u pleh i pecite 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
7. Kada se prohlade, pomešajte ih s leblebijama i dodajte sušeno voće. Grickalica od leblebije i suvog voća je spremna – možete je začiniti po ukusu s još ulja i soli.
Prijatno!