Griz kocke

by | april 1, 2013

Sastojci:

  • 200 g ”pti ber” keksa
  • 1 kašika nes kafe
  • 3 dl mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2 krem šlaga od vanile

Za fil:

  • 6 dl mleka
  • 60 g griza
  • 2 belanca
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 1 vanil-šećera
  • 4 kašike šećera

Priprema:

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U šerpu sipati 5,5 dl mleka, dodati šećer, vanil-šećer i ostaviti da proključa.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati griz, 0,5 dl hladnog mleka i promešati.
3. Pripremljenu smesu u tankom mlazu sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Ohlađeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo otopljenu belu čokoladu i promešati.

Finalni postupak:

1. Sjediniti toplo mleko, nes kafu i šećer. U pripremljenu smesu umakati keks i njime prekriti dno tepsije.
2. Preko keksa naneti tamni fil od griza i prekriti ga slojem natopljenog keksa. Zatim premazati belim filom i poravnati.
3. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice i naneti preko fila.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: