Gulaš od dimljenog mesa

by | septembar 17, 2012

za 4 osobe

Potrebno je: 

  • 1 dimljena svinjska butkica
  • 200 g mariniranih šampinjona u komadu
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 200 g dimljene suve kobasice
  • 2 dl soka od paradajza
  • goveđe supe po potrebi
  • 2 lovorova lista
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike gustina
  • 400 g testenine po želji
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:  

1. Dimljenu butkicu staviti u veću šerpu, preliti je vodom i kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Obarenu butkicu procediti od suvišne tečnosti, pa meso odvojiti od kostiju i masnoće i iseći na kocke.

3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a dimljenu kobasicu na kolutove.

4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati dimljeno meso, te i njega kratko propržiti.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Potom dodati kobasice, marinirane šampinjone i lovorov list, sipati sok od paradajza i naliti goveđom supom da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi 30 min.

6. Dodati mlevenu papriku, mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Testeninu obariti u slanoj vodi i poslužiti je kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana 

Tagovi: