Gulaš od pečuraka sa ribom

by | jun 2, 2013

Gulas

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 400 g bukovača
  • 200 g fileta dimljenog šarana
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika gustina
  • 300 g testenine po želji
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Šampinjone iseći na četvrtine, bukovače na štapiće, a crni luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana iseći na krupnije kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk. Potom dodati bukovače i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola dinstane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i belo vino. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dinstati dok pečurke ne omekšaju pa dodati soja sos, šećer, paradajz pire i začine po ukusu. Posuti sa malo gustina i kratko prokuvati da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gulaš.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: