Gulaš sa kobasicama
Sastojci:
- 400 g polubarenih kobasica
- 2 glavice crnog luka
- 2 crvene paprike
- 400 g šampinjona
- 1 dl soka od paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 šargarepa
- 2 kašike gustina
- 4 kašike ulja
- juneća supa po potrebi
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Crvenu papriku iseći na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Polubarene kobasice iseći na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, potom dodati papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim dodati šampinjone i dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
5. Kada povrće omekša, dodati kobasice i dinstati još 10 min.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, gustin i mlevenu papriku pa dodati u jelo pred kraj. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama