Gulaš sa kobasicama

by | maj 23, 2013

gulas

Sastojci:

  • 400 g polubarenih kobasica
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 400 g šampinjona
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike ulja
  • juneća supa po potrebi
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Crvenu papriku iseći na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Polubarene kobasice iseći na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, potom dodati papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim dodati šampinjone i dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
5. Kada povrće omekša, dodati kobasice i dinstati još 10 min.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, gustin i mlevenu papriku pa dodati u jelo pred kraj. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: