Hačapuri by 24Kitchen
Sastojci za testo:
- 550 g brašna
- 1 jaje
- 250 ml svežeg mleka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
Sastojci za punjenje:
- 50 g sira iz salamure
- 50 g polutvrdog sira
- 50 g dimljenog sira
- 50 g buđavog sira
Način pripreme:
1. Rastopite kvasac u mleku i dodajte jaje, maslinovo ulje, so i šećer. Snažno mešajte i umesite mekano i elastično testo, postepeno dodavajući brašno. Ako je potrebno, umesite s još dodatnog brašna.
2. Narendajte sav sir i vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine ping-pong loptice.
3. Testo rapodelite u kuglice iste veličine kao one od sira.
4. Jednu kuglicu testa razvaljajte u tanku pločicu i u sredinu stavite kuglicu sira.
5. Krajeve testa nakvasite vodom i poklopite drugom pločicom. Dobro pritisnite prstima da se ova dva kruga zalepe.
6. Pažljivo razvucite oklagijom dok ponovo ne nastane tanka, okrugla pogačica.
7. S obe strane premažite maslinovim uljem i pecite na srednjoj temperaturi u suvom, teflonskom tiganju, dok obe strane ne porumene.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen