Hačapuri by 24Kitchen

by | januar 9, 2013

Sastojci za testo:

  • 550 g brašna
  • 1 jaje
  • 250 ml svežeg mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g svežeg kvasca

Sastojci za punjenje:

  • 50 g sira iz salamure
  • 50 g polutvrdog sira
  • 50 g dimljenog sira
  • 50 g buđavog sira

Način pripreme:

1. Rastopite kvasac u mleku i dodajte jaje, maslinovo ulje, so i šećer. Snažno mešajte i umesite mekano i elastično testo, postepeno dodavajući brašno. Ako je potrebno, umesite s još dodatnog brašna.
2. Narendajte sav sir i vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine ping-pong loptice.
3. Testo rapodelite u kuglice iste veličine kao one od sira.
4. Jednu kuglicu testa razvaljajte u tanku pločicu i u sredinu stavite kuglicu sira.
5. Krajeve testa nakvasite vodom i poklopite drugom pločicom. Dobro pritisnite prstima da se ova dva kruga zalepe.
6. Pažljivo razvucite oklagijom dok ponovo ne nastane tanka, okrugla pogačica.
7. S obe strane premažite maslinovim uljem i pecite na srednjoj temperaturi u suvom, teflonskom tiganju, dok obe strane ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: