Home made sladoled sa karamelom i kikirikijem
Sladoledi su mnogima slatki porok kog se ne mogu odreći. Ovoga puta odlučili smo se za light varijantu sladoleda, čiju bazu čini grčki jogurt.
Donosimo vam recept za kremasti sladoled, za koji vam je potebno svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 3 čaše grčkog jogurta u koji možete dodati komadiće karamele
- 2 kašike mlevenog kikirikija
- 6 redova samlevene čokolade
Priprema:
Neslani kikiriki sameljite i iseckajte 3 reda čokolade na sitne komadiće. Naseckanu čokoladu i većinu kikirikija dodajte u grčki jogurt, izmešajte i dodajte komadiće karamele. Zatim, dobijenu smesu rasporedite u kalupe za sladoled. Ostavite ih u zamrzivaču 4h da se stegnu.
Ostatak čokolade istopite i malo je ohladite. Sladoled izvucite iz kalupa, umočite ga u topljenu čokoladu pa ga pospite kikirikijem.
Odmah ga poslužite i uživajte u fenomenalnoj kombinaciji ukusa.
Pročitajte i…Domaći sladoled od kokosa i bele čokolade
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Autor: T.V.