Hranite se zdravo tokom trudnoće: Četiri ukusna recepta

by | avgust 4, 2015
Priredila: Jelena Grujin, novinarka i buduća mama

Priredila: Jelena Grujin, novinarka i buduća mama

Da li i vi samo razmišljate o hrani i šta ćete sledeće jesti? Ne brinite, niste jedine. To je sigurno u glavi svakoj trudnici na svetu. Zato iskoristite ovo stanje, hranite se zdravo, ali bez griže savesti i brojanja kalorija.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Predstavljamo vam ukusne recepte koji će vam oduzeti veoma malo vremena za pripremu, a biće od koristi kako vama, tako i bebi u stomaku. Pa šta čekate? Isprobajte ih odmah.

Pileća salata

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebno je:

pileće grudi bez kostiju i kožice
crni luk
pola korena celera
pola šolje grožđa
pola šolje iseckanih oraha
jedna i po kašičica majoneza
jedna kašika soka od limuna
pola kašičice soli

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Piletinu skuvajte i isecite na kockice, isecite luk i celer, pa sve sastojke pomešajte u velikoj činiji. Ostavite u frižideru dva sata da se dobro prohladi pre služenja. Možete je jesti sa omiljenom vrstom hleba, krutonima ili bez hleba ako tako više volite.

Kliknite dalje za sledeći recept.

Članak se nastavlja posle reklama

„Sladoled“ od banane i nutele

Foto: redtri.com

Foto: redtri.com

Ova savršena letnja poslastica oduševiće sve sladokusce, a i bebe će biti zadovoljne. Jednostavno i lako za pravljenje, a taaako ukusno.

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama

6 zrelih banana
pola šolje nutele

Priprema:

Izmiksirajte banane u blenderu dok ne dobijete glatku ujednačenu masu kao za pire. Zatim dodajte Nutelu i miksirajte još, a potom dobijenu smesu stavite u kalupe za sladoled ili prosto u kutiju i ostavite u zamrzivaču da se stvrdne. Uživajte u ovom neobičnom sladoledu!

Kliknite dalje za sledeći recept.

Članak se nastavlja posle reklama

Raviole sa parmezanom

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ovo je odličan recept za brzu večeru koja će vas zasititi, a i vaš dragi će biti zadovoljan, garantujemo!

Potrebno je:

pakovanje punjenih raviole testenina po izboru
pola šolje rendanog parmezana
šest kašika maslaca ili maslinovog ulja
četiri čena belog luka
četvrtina kašičice soli
pola kašičice origana

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

Skuvajte raviole prema uputstvu sa pakovanja i procedite ih. Zatim im dodajte maslac ili maslinovo ulje i parmezan. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini, a onda dodajte ostale sastojke. Servirajte uz zelenu salatu!

Kliknite dalje za sledeći recept.

Spiralne testenine sa tunjevinom

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Instagram

Foto: Instagram

Kada nemate mnogo vremena, ovo je pravi recept za vas. Priprema traje manje od pola sata, a bićete prezadovoljne rezultatom.

Potrebno je:

konzerva tunjevine
pola pakovanja spiralne testenine
tvrdi sir
dve kašike maslaca
pola šolje mleka
jedna kašičica soli
pola kašičice začina (bosiljak, origano ili već neki po vašoj želji)

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, a zatim je preručite u tiganj, pa dodajte sve preostale sastojke. Kuvajte i mešajte sve vreme na niskoj temperaturi nekih 10 minuta. Na kraju dodajte mleko ili vodu ako vam smesa postane previše gusta i suva. Služite vruće uz omiljenu salatu.

Tagovi: