Hrskave tikvice iz rerne (video)

by | april 24, 2020
tikvice health

Kako da pripremite hrskave tikvice iz rerne? Jednostavno je, a većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Uživaćete u ovom jelu, bez puno masnoća i nećete osećati krivicu koliko god da pojedete. Pročitaj i: Ukusan i zdrav ručak – glavni sastojak tikvice: Ova jela će se svideti i ljubiteljima mesa

Potrebno: 

Nekoliko tikvica, zelenih ili belih

1/4 šoljice prezli

1/4 šoljice narendanog parmezana

Članak se nastavlja posle reklama

1/4 šoljice soli

1/4 šoljice belog luka u prahu

1/8 kašičice mlevenog bibera

Članak se nastavlja posle reklama

Način pripreme:

Suve sastojke sjedinite u jednoj činijici. U drugu činijicu sipajte šolju mleka. Isecite tikvice na kolutove. Kolutove prvo potapajte u mleko, zatim u suve sastojke koje ste prethodno dobro izmešali. Tikvice potopljene u mleko i uvaljane u suve sastojke, ređajte u pleh ili na površinu predviđenu za roštilj u rerni. Kada ste svu količinu iskoristili stavite u rernu i pecite 30 minuta na 220 stepeni C. Pročitaj i: Ikea je otkrila recept za švedske ćufte

Članak se nastavlja posle reklama

Kada su tikvice pečene izvadite ih da se ohlade i služite uz sos koji najviše volite. Prijatno. Pročitaj i: Zelena salata sa topljenim sirom savršena kombinacija za zdrave naćose

Kako da pripremite ove hrskave tikvice pogledajte u videu:

Lepotaizdravlje.rsHealth