Hrskave tikvice iz rerne (video)
Kako da pripremite hrskave tikvice iz rerne? Jednostavno je, a većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Uživaćete u ovom jelu, bez puno masnoća i nećete osećati krivicu koliko god da pojedete. Pročitaj i: Ukusan i zdrav ručak – glavni sastojak tikvice: Ova jela će se svideti i ljubiteljima mesa
Potrebno:
Nekoliko tikvica, zelenih ili belih
1/4 šoljice prezli
1/4 šoljice narendanog parmezana
1/4 šoljice soli
1/4 šoljice belog luka u prahu
1/8 kašičice mlevenog bibera
Način pripreme:
Suve sastojke sjedinite u jednoj činijici. U drugu činijicu sipajte šolju mleka. Isecite tikvice na kolutove. Kolutove prvo potapajte u mleko, zatim u suve sastojke koje ste prethodno dobro izmešali. Tikvice potopljene u mleko i uvaljane u suve sastojke, ređajte u pleh ili na površinu predviđenu za roštilj u rerni. Kada ste svu količinu iskoristili stavite u rernu i pecite 30 minuta na 220 stepeni C. Pročitaj i: Ikea je otkrila recept za švedske ćufte
Kada su tikvice pečene izvadite ih da se ohlade i služite uz sos koji najviše volite. Prijatno. Pročitaj i: Zelena salata sa topljenim sirom savršena kombinacija za zdrave naćose
Kako da pripremite ove hrskave tikvice pogledajte u videu: