Idealan nedeljni ručak: Piletina sa sušenim pecivom
Piletina sa sušenim pecivom
Lagano jelo od piletine dopunite hrskavim bavarskim pecivom. Nije teško za pripremu, a vrlo brzo je gotovo. Uz salatu i neki tvrđi sir, biće vam savršen nedeljni zalogaj.
Potrebno je:
1 pileće belo meso (oko 400 g),
1 suva bavarska pereca (kifla, zemička) ili 1 kesica malih pereca ili grisina,
1 kašičica senfa,
1 kašike brašna,
2 dl piva,
mleko,
malo naribanog muskatnog oraščića,
so i biber po ukusu,
par kašika ulja.
Napomena:
Nema svako priliku da kupi bavarsko pecivo, jer ga jednostavno nema svuda u prodaji. Ukoliko nemate bavarsko pecivo, možete koristiti i perece ili grisine iz kesice. Ono što je bitno u ovom receptu je specifičan miris tog peciva ili grickalica. Kada solite meso vodite računa da ga ne presolite jer su perece dosta slane. Za ovaj recept su odlične i grisine punjene kikirikijem.
Priprema:
Perece sameljite u blenderu ili na mašini za orahe, ili ih isecite nožem ili izmrvite oklagijom. Pileće belo meso isecite na tanje šnicle. Svaku šniclu posolite, pobiberite, nauljite i premažite senfom. Ovako pripremljene pileće šnicle uvaljajte u samlevene perece.
Tiganj dobro ugrejte i sipajte par kašika ulja. Ako želite možete pržiti na masti ili u mešavini ulja i putera, po vašem izboru. Meso pržite na srednjoj temperaturi po 4 minuta sa obe strane. Bitno je da temperatura ne bude suviše visoka kako puter ne bi goreo, a ako je niska temperatura meso će ispustiti suviše vode zbog čega će otpasti omotač od prezle. Zbog toga nema potrebe da okrećete meso više puta. Meso možete pržiti i u fritezi, ako je imate.
Kada je gotovo stavite na salvetu da se masnoća iscedi. Poslužite uz neki tvrđi sir i salatu po izboru.
Prijatno.