Indijska dosa by 24Kitchen

by | decembar 20, 2012

Za dosu:

  • 1 šoljica brašna od leblebija
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice semenki smeđe ili crne slačice
  • voda

Za punjenje:

  • 2 slatka krompira
  • 2 krompira
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika semenki smeđe ili crne slačice
  • 2 kašike kurkuma
  • 2 crvene ljute paprike
  • 1 sveži đumbir
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica svežeg korijandera

Za ukrašavanje:

  • kiselo mleko s korijanderom ili sos od paradajza

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U posudi izmešajte brašno, sodu bikarbonu i semenke slačice. Dodajte vodu da postane retka kaša. (Po originalnom receptu smesa se ostavi da fermentira 2 dana).
2. Ispecite cele krompire na žaru ili u rerni. Prepolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite.
3. U posudu stavite supenu kašiku ulja i na njemu 1-2 minuta pržite semenke slačice, kurkumu, sitno iseckanu papriku i đumbir. Krompirima dodajte začine. Dodajte i sitno iseckan mladi luk i korijander. Promešajte.
4.Ispecite tanke palačinke od testa. Čim ispari vlaga iz palačinke, dodajte punjenje po dužini i zatim savijte.
5.Servirajte dosu ukrašenu nečim kiselim ili ljutim. Poprskajte sokom od limete ili maslinovim uljem.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: