Italijanske palačinke

by | oktobar 25, 2011

Potrebni sastojci:

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

8 palačinki
250 g šampinjona
4 kašike neutralne pavlake
150 g praške šunke
150 g gaude
1 kašika parmezana
3 jajeta
origano, bosiljak
brašna po potrebi
prezli po potrebi
mešavina začina
3 dl ulja

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Priprema:

 

1. Šampinjone iseći na listove, prašku šunku na kockice, a gaudu izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti šampinjone, dodati neutralnu pavlaku i dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Dinstane pečurke sjediniti sa praškom šunkom, gaudom i parmezanom. Dodati origano, bosiljak, začine po ukusu i polako promešati.
4. Na svaku palačinku naneti malo pripremljenog fila te bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
5. Punjene palačinke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6 Pržene palačinke vaditi na papirnu salvetu kako bi se ocedile od suvišne masnoće

Tagovi: