Za „cheat day“: Ljubitelji pita neće odoleti ovom jelu! 

by | oktobar 31, 2020
italijanski stromboli

Danas vam donosimo specijalitet – italijanski stromboli, koji po sastavu veoma podseća na picu. Za momente kada vam dođe društvo i fali vam ideja čime da ih poslužite ili imate svoj cheat day pa želite da se počastite ukusnom pitom, ovo će biti pravo rešenje. (Pročitajte: Čorba od brokolija sa specijalnim slasnim dodatkom)

Italijanski stromboli

Za 4 osobe:

Vreme pripreme: 80 minuta

Sastojci:

– trećina šoljice suvog kvasca
– 2 šoljice mlake vode
– 6 šoljica glatkog brašna
– kašičica žutog šećera
– 2 kašičice maslinovog ulja
– kašičica soli
– belance
– 1,5 dl koncentrata paradajz-sosa
– 2 kašičice kečapa
– 2 čena belog luka
– bosiljak
– so, biber
– origano
– 200 g šunke
– 8 režnjeva salame
– 150 g parmezana
– veća crvena paprika
– masline
– 100 g pilećih prsa
– 250 g mocarele

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Style And Grace (@sarah_styleandgrace) on


Priprema:

U posudu stavite vodu i kvasac i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Dodajte brašno i šećer, pa mikserom mešajte dok ne počne da se stvara testo. Dodajte so i ulje, mešajte i dalje mikserom. Stavite testo u nauljenu posudu, prekrijte ga folijom i ostavite ga na toplom mestu otprilike pola sata dok se ne udvostruči.

Podelite ga na četiri dela i razvijte na pobrašnjenoj podlozi tako da pravougaonici budu dimenzija 25×30 cm i debeli otprilike centimetar.

Članak se nastavlja posle reklama

Svaki pravougaonik namažite sosom od koncentrata paradajta, sitno seckanog belog luka, kečapa, origana, sitno seckanog bosiljka, soli i bibera. (Pročitaj: Može i za ručak: Omlet sa spanaćem i parmezanom)

Namažite tako da ostavite prazno do kraja, oko 3 cm. Zatim na smesu stavite na kolutove isečenu mocarelu, šunku, salamu, narendan sir i crvenu papriku isečenu na kockice. Krajeve na jednoj strani presavijte prema unutra kako punjenje ne bi iscurilo prilikom pečenja.

Članak se nastavlja posle reklama

Zatim stromboli zamotajte kao rolat. Krajeve možete premazati belancem da se bolje zalepe. Stromboli zatim premestite na papir za pečenje.

Lagano ga premažite s par kapi maslinovog ulja i pospite parmezanom. Ostavite ga da odstoji još pola sata. Pre pečenja ga zasecite na dva-tri mesta, ali ne preduboko, i pecite ga 25-30 minuta na 220 stepeni.

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images