Izvanredan desert od sira: Čizkejk u čaši
Sastojci:
Za koru:
– 100 g mlevenog keksa
– 50 g putera
– 1 kašika meda
Za fil:
– 250 g krem sira
– 70 g šećera u prahu
– 1 vanil-šećer
– 2,5 dl slatke pavlake
– 2 kašike soka od limuna
Za preliv:
– 300 g malina (zamrznutih)
– 2 dl vode
– 5 kašika šećera
– 1 vanil-šećer
– 1 kesica želatina
Priprema:
1. Za podlogu: pomešati mleveni keks, rastopljeni puter i med. Po kašiku dobijene smese sipati u čaše i malo pritisnuti.
2. Izmiksati sir sa šećerom u prahu i vanil-šećerom. Dodati umućenu slatku pavlaku i sok od limuna, pa sve lepo sjediniti. Sipati u dresir džak i istiskivati pomalo krema u svaku čašu.
3. Zamrznute maline posuti šećerom i vanil-šećerom, pa dodati vodu i kuvati dok se ne raspadnu. U pet kašika hladne vode rastvoriti želatin i kad nabubri, dodati ga voću i mešati dok se ne rastvori.
4. Kad se voćna masa prohladi, preliti je preko krema u čašama i sve dobro rashladiti.