Jagnjeća čorba sa pirinčem
Sastojci:
- 250 g jagnjetine od buta
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- 1 paštrnak
- 1 veća šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 kašike pirinča
- 1 žumance
- 1 dl pavlake
- 1 limun
- 2 l vode
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Jagnjetinu iseći na kockice, crni luk, koren peršuna, paštrnak i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati jagnjetinu, koren peršuna, paštrnak i šargarepu i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso i povrće napola ne omekšaju. Tokom dinstanja skidati penu sa površine tečnosti.
3. Kada meso omekša, naliti vodom, dodati pirinač, paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i mešavinu pavlake i žumanceta pa polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama