Jagnjeća čorba sa pirinčem

by | mart 15, 2013

Sastojci:

  • 250 g jagnjetine od buta
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 koren peršuna
  • 1 paštrnak
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 3 kašike pirinča
  • 1 žumance
  • 1 dl pavlake
  • 1 limun
  • 2 l vode
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Jagnjetinu iseći na kockice, crni luk, koren peršuna, paštrnak i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati jagnjetinu, koren peršuna, paštrnak i šargarepu i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso i povrće napola ne omekšaju. Tokom dinstanja skidati penu sa površine tečnosti.
3. Kada meso omekša, naliti vodom, dodati pirinač, paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i mešavinu pavlake i žumanceta pa polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: