Jagnjeće ćufte na grčki način by 24Kitchen
Sastojci:
- 50 g arapskog kus-kusa
- 150 ml pllećeg bujona
- 300 g mlevane jagnjetine
- 1 kašika meda
- 1 kašičica nastrugane kore limuna
- 1 prstohvat ruzmarina
- so i biber
- 50 g ovčijeg sira
Za garnirung:
- 4 komada arapskih lavaš pita
- 200 g svežeg spanaća
- 10 kom čeri paradajza
- humus, baba ganuš ili kiopolo
Način prireme:
1. Prelijte kus-kus vrućim pilećim bujonom i pokrijte providnom folijom.
2. U drugu činiju stavite mlevenu jagnjetinu, dodajte med, narendanu koru limuna i začine. Dodajte nabubreli kus-kus. Pažljivo umesite rukama mleveno meso. Nakon toga dodajte krupno izdrobljani sir i ponovo promešajte.
3. Mokrim rukama napravite ćuftice. Ispecite ih u vrućem teflonskom tiganju sa svih strana.
4. Zapecite ćuftice i u rerni na 180 stepeni.
5. Namažite lavaš pitice humusom, tzatzikijem ili baba ganušom. Odozgo stavite nekoliko svežih listića spanaća, čeri paradajz i ćuftice.
Članak se nastavlja posle reklama
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen