Japanska torta od 3 sastojka koja će vas osvojiti na prvi zalogaj
Nema mnogo ovakvih slatkiša, koje kada jednom probate – odmah poželite još!
Japansku tortu probali su milioni, a ovaj sočan i osvežavajući slatkiš „kupiće“ i vas, bez izuzetka.
Da biste zadovoljili sva svoja čula, potrebni su vam sledeći sastojci:
– 3 jaja
– 120 g bele čokolade
– 120 g neslanog krem sira
Priprema:
Za pripremanje žutog čizkejka najbitnije je da svi sastojci budu sobne temperature. Zbog toga, jaja iz frižidera izvadite nekoliko sati ranije.
Zatim, odvojte žumanca od belanaca.
Belanca sklonite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni.
Belu čokoladu otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomešajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmešajte špatulom.
Izvadite belanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst sneg.
Kada ste to učinili, dneg od belanaca i fil od čokolade i krem sira promešajte plastičnom špatulom. Zatim, dobijenu smesu sipajte u pleh prečnika 15cm. Nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.
Pleh stavite u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.
Da nešto ne biste slučajno pogrešno uradili, evo snimka koji možete da ispratite korak po korak:
Javite nam utiske 🙂
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje