Jesenja pasta sa bundevom i đumbirom
Rešili smo da vas obradujemo receptom za špagete sa bundevom, kraljicom jeseni!:)
Sastojci:
1kg bundeve
250gr testenine po izboru (taljatele, špagete, pene)
malo đumbira
svež bosiljak
so, biber, kumin
Priprema
Bundevu presecite na pola, očistite semenke, zatim isecite na manje kriške. U dublji pleh sipajte vode da prekrije dno i stavite kriške. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200stepeni narednih 20 minuta. Kada bundeva bude pečena izvadite je i odstranite koru. Bundevu izblendirajte sa ostalim sastojcima i poslužite sa obarenom testeninom. Brz i lagan recept koji možete poslužiti za ručak ili večeru!:)
Pročitajte i… Ukusne i zdrave: Farfale u paradajz sosu!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.