Jogurt kocke
- 1,5 l jogurta
- 4 kesice želatina u prahu
- 6 šargarepa
- 6 kiselih krastavaca
- 6 jaja
- 300 g listova praške šunke
1. Šargarepu oguliti i skuvati u slanoj vodi, procediti je i iseći na štapiće. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće.
2. Jaja obariti, oljuštiti ih i iseći na kolutove.
3. U mlak jogurt dodati želatin u prahu i promešati.
4. U pravougaonu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od želatina. Naneti listove praške šunke i opet preliti sa malo želatina. Poslagati šargarepu i preliti sa malo želatina. Naneti kisele krastavce i zaliti sa malo želatina. Na kraju poređati kolutove jaja i preliti ostatkom želatina.
5. Pripremljenu masu ostaviti u frižider da se stegne, zatim iseći na kocke i poslužiti.