Jogurt kocke

by| februar 3, 2011
Jogurt kocke

  • 1,5 l jogurta
  • 4 kesice želatina u prahu
  • 6 šargarepa
  • 6 kiselih krastavaca
  • 6 jaja
  • 300 g listova praške šunke

1. Šargarepu oguliti i skuvati u slanoj vodi, procediti je i iseći na štapiće. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće.
2. Jaja obariti, oljuštiti ih i iseći na kolutove.
3. U mlak jogurt dodati želatin u prahu i promešati.
4. U pravougaonu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od želatina. Naneti listove praške šunke i opet preliti sa malo želatina. Poslagati šargarepu i preliti sa malo želatina. Naneti kisele krastavce i zaliti sa malo želatina. Na kraju poređati kolutove jaja i preliti ostatkom želatina.
5. Pripremljenu masu ostaviti u frižider da se stegne, zatim iseći na kocke i poslužiti.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: