Jorkširski puding s namazom od pastrmke by 24Kitchen
Za puding:
- 4 jaja
- sveže mleko
- brašno
- ulje za premazivanje
Za namaz:
- dimljena divlja pastrmka
- 200 g kisele pavlake
- narendani ren
- kiselo mleko
- 1 limun
- 1 vezica sremuša
Način pripreme:
1. Stavite jaja u teglu od džema i zapamtite količinu. Prespite u drugu posudu i stavite istu količinu svežeg mleka i istu količinu brašna. Dobro promešajte tako da testo ima mehuriće. Uljem premažite kalup za mafine i kutlačom sipajte testo. Pecite pudinge kratko na 200 stepeni.
2. U posudi izmešajte pavlaku i 1-2 kašike kiselog mleka. Narendajte ren i iscedite limun. Dodajte sitno iseckani sremuš i promešajte. Ribu iskidajte na komade i promešajte. Namaz pospite sremušem, nekoliko kapi limunova soka i uljem.
3. Napravite udubljenje u pudinzima i napunite je namazom.
Članak se nastavlja posle reklama
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen