Jorkširski puding s namazom od pastrmke by 24Kitchen

by | decembar 24, 2012

Za puding:

  • 4 jaja
  • sveže mleko
  • brašno
  • ulje za premazivanje

Za namaz:

  • dimljena divlja pastrmka
  • 200 g kisele pavlake
  • narendani ren
  • kiselo mleko
  • 1 limun
  • 1 vezica sremuša

Način pripreme:

1. Stavite jaja u teglu od džema i zapamtite količinu. Prespite u drugu posudu i stavite istu količinu svežeg mleka i istu količinu brašna. Dobro promešajte tako da testo ima mehuriće. Uljem premažite kalup za mafine i kutlačom sipajte testo. Pecite pudinge kratko na 200 stepeni.
2. U posudi izmešajte pavlaku i 1-2 kašike kiselog mleka. Narendajte ren i iscedite limun. Dodajte sitno iseckani sremuš i promešajte. Ribu iskidajte na komade i promešajte. Namaz pospite sremušem, nekoliko kapi limunova soka i uljem.
3. Napravite udubljenje u pudinzima i napunite je namazom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: