Kadenca od oraha by 24Kitchen
Sastojci:
- 5 jaja
- jedna i po šoljica šećera
- 3 šoljice mlevenih oraha
- 1 kašika prezli
- 1 kesica vanilin šećera
- Narendana kora od pola limuna
Za krem:
- ½ litre svežeg mleka
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 žumanca
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g tamne čokolade
- 2 kašike kakaa za posipanje
- 50 g oraha za ukrašavanje
Način pripreme:
1. Žumanca i pola šećera umutite u lagani krem. Dodajte koru od limuna i vanilin šećer.
2. Belanca mutite u sneg i uz mešanje postepeno dodajte preostali šećer. Pažljivo pomešajte smesu od žumanaca s belancima, naizmenično dodajući orahe i prezle.
3. Veliki pravougaoni pleh prekrijte papirom za pečenje. Sipajte testo od oraha i poravnajte.
4. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni. Kora od oraha brzo izgori, zato temperatura mora biti slabija, kao da se suši, a ne peče.
5. Skuvajte krem od mleka, žumanaca, vanilin šećera, šećera i brašna. Kada ste skuvali krem, dok je još vruć, dodajte čokoladu izlomljenu u komadiće i dobro promešajte. Ostavite krem da se ohladi, ali ne potpuno.
6. Koru od oraha isecite na dva jednaka dela. U odgovarajućoj dubljoj posudi stavite jednu polovinu. Sipajte polovinu toplog krema i pokrijte drugom korom. Premažite ostatkom krema, pospite kakaom i ukrasite orasima.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen