Kadenca od oraha by 24Kitchen

by | januar 11, 2013

Sastojci:

  • 5 jaja
  • jedna i po šoljica šećera
  • 3 šoljice mlevenih oraha
  • 1 kašika prezli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Narendana kora od pola limuna

Za krem:

  • ½ litre svežeg mleka
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 žumanca
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 kašike kakaa za posipanje
  • 50 g oraha za ukrašavanje

Način pripreme:

1. Žumanca i pola šećera umutite u lagani krem. Dodajte koru od limuna i vanilin šećer.
2. Belanca mutite u sneg i uz mešanje postepeno dodajte preostali šećer. Pažljivo pomešajte smesu od žumanaca s belancima, naizmenično dodajući orahe i prezle.
3. Veliki pravougaoni pleh prekrijte papirom za pečenje. Sipajte testo od oraha i poravnajte.
4. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni. Kora od oraha brzo izgori, zato temperatura mora biti slabija, kao da se suši, a ne peče.
5. Skuvajte krem od mleka, žumanaca, vanilin šećera, šećera i brašna. Kada ste skuvali krem, dok je još vruć, dodajte čokoladu izlomljenu u komadiće i dobro promešajte. Ostavite krem da se ohladi, ali ne potpuno.
6. Koru od oraha isecite na dva jednaka dela. U odgovarajućoj dubljoj posudi stavite jednu polovinu. Sipajte polovinu toplog krema i pokrijte drugom korom. Premažite ostatkom krema, pospite kakaom i ukrasite orasima.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: