Kaneloni sa praškom šunkom

by | januar 19, 2013

Sastojci:

  • 20 kanelona
  • 300 g praške šunke
  • 200 g šampinjona
  • 300 g švapskog sira
  • 100 g margarina
  • 2 kašike brašna
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 dl mleka
  • 150 g kačkavalja
  • 300 g pelata paradajza
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Prašku šunku, šampinjone i crni luk iseći na kockice.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a pelat paradajza izmiksati.
3. Otopiti 50 g margarina i na njemu propržiti polovinu seckanog crnog luka.
4. Dodati šampinjone i šunkaricu pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Potom dodati švapski sir, začine po ukusu i promešati.
6. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno
dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati rendani kačkavalj, začine po ukusu i promešati.
7. Sos od paradajza pripremiti na sledeći način: na malo ulja propržiti preostali luk te dodati pelat paradajza i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
8. Pripremljenim filom od šunke napuniti kanelone.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa pa poslagati kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela sipati sos od paradajza.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 minuta.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: