Kapraćo od tunjevine
POTREBNO JE:
- 100 g sveže tune,
- 20 ml maslinovog ulja,
- 50 ml limunovog soka,
- 20 g kapra,
- 50 g komorača,
- 10 g mirođije,
- 10 g peršuna,
- so, biber
Članak se nastavlja posle reklama
PRIPREMA:
Sveže meso tune posoliti, pobiberiti, uviti u providnu foliju i staviti u zamrzivač da se zaledi. Komorač iseći veoma tanko, a zatim začiniti solju, biberom, maslinovim uljem, mirođijom i peršunom.
Zamrznutu tunjevinu što tanje iseći i poređati na tanjir. Preko nje staviti začinjeni komorač. Na kraju poprskati maslinovim uljem.
Članak se nastavlja posle reklama
REČ PLUS:
Mmm… Sveže meso tune, „obavijeno“ pokrivačem od lekovitog komorača – jača imunitet, zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama, pospešuje lučenje mleka, utiče na nervni sistem i dobro raspoloženje. Uz to, deluje na organizam smirujuće i opuštajuće. Priznaćete da bi uz adekvatno vino i ugođaj mogao postati delić vašeg prazničnog jelovnika.
Članak se nastavlja posle reklama
Energetska vrednost: 608 kcal