Kapri torta

by | jul 2, 2012

Potrebno je: 

  • 1 veće pakovanje piškota
  • 7 dl soka od jagoda
  • 2 pudinga od jagoda
  • 18 kašika šećera
  • 1 margarin
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 100 g čokolade
  • 3 kesice šlaga

Priprema: 

1. U 5 dl soka od jagoda skuvati razmućen puding od jagode sa 6 kašika šećera.

2. Na tacnu za tortu poređati piškote umočene u sok pa preliti vrućim pudingom od jagoda.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Skuvati mleko sa 12 kašika šećera i dodati razmućen puding od vanile.

4. U posudi za mešanje umutiti margarin i uz neprestano mešanje postepeno dodavati ohlađen puding od vanile. Fil naneti preko pudinga od jagoda i odozgo preliti istopljenom čokoladom.

5. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Ljiljane Bekić iz Velikog Gaja

Izvor: Pošalji recept 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: