Karpaćo od povrća
Potrebno je:
– celer, šargarepa, krastavac, špargla, čeri paradajz, rikota sir, listići parmezana, sirće od trešnje, maslinovo ulje, so, biber, 20 g pistaća
Priprema:
– Najpre dobro operite povrće, a potom ga veoma tanko isecite (nemojte ga ljuštiti).
– Za pripremu karpaća potrebna je ista količina celera, šargarepe, krastavaca, špargle (prethodno blanširana, ali ne predugo) i čeri paradajza.
– Osim povrća, potrebna je kašika rikota sira, koji nije naročito kaloričan, vrlo malo parmezana (listići), sirće od trešnje, maslinovo ulje, so, biber i dvadesetak grama tostiranih pistaća.
– Tostirani pistaći prave se tako što se prvo pomešaju so i voda, kako bi se dobila tzv. mokra so.
– U nju se utrljaju pistaći, a potom se rasporede u plehu i stave u rernu (desetak minuta, na 180 stepeni).
– Cilj je da potamne, jer tada postaju hrskavi.
– Sve sastojke servirajte na tanjir.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Dijagonala, Skerlićeva 6, Beograd, 011/244 9099, 069/244 9099,