Keks od spanaća by 24Kitchen

by | decembar 28, 2012

Sastojci:

  • 300 g spanaća
  • 1 prstohvat muskatnog oraščića
  • 2 češnja belog luka
  • 2 kašike mirođije
  • 4 belanca
  • 2 kašike gustina
  • So po želji
  • 200 g kravljeg sira iz salamure
  • 1-2 kašike kiselog mleka
  • 200 g dimljene šunke

Način pripreme:

1. Očišćen i opran spanać jedan minut dinstajte u posudi bez vode. Dovoljno je da malo omekša. Dobro ocedite i ostavite da se ohladi.
2. U posudi pasirajte spanać, beli luk i mirođiju dok ne nastane glatka smesa. Začinite solju i muskatnim oraščićem.
3. Belanca umutite u sneg i pažljivo mešajući dodajte u pire od spanaća, naizmenično s gustinom. Sipajte smesu u pravougaoni pleh, na papir za pečenje. Testo se peče u već ugrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.
4. Nakon što ste testo izvadili iz rerne ostavite da odstoji 2-3 minuta, ali dok je još toplo uvijte u rolat zajedno s papirom. Ostavite da se potpuno ohladi.
5. Blenderom izmiksajte sir u glatku smesu. Dodajte kiselo mleko, koliko treba dok ne nastane smesa za mazanje.
6. Rolat od spanaća raširite i svuda premažite kremom od sira. Gore poređajte šunku, iseckanu na kriške.
7. Sve uvijte u čvrst rolat, umotajte u aluminijumsku foliju i zamrznite u zamrzivaču.
8. Rolat isecite na tanke kolutove 20 minuta pre posluživanja.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: