Keks torta s jabukama
Potrebno je:
– 250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena, 200 g kiselih jabuka, cimet, med, badem i suve šljive po želji.
Priprema:
– Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
– Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suvim šljivama.
– Kompot kuvajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocedite od soka u kom su se kuvale.
– Keks natopite u preostalom soku.
– Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
– Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno pre serviranja prelijte ga medom.
Tekst: Marina Luković
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran „Novak“