Keks „Užitak“ by 24Kitchen
Sastojci za oko 40 komada keksa:
- 120 g mekog maslaca
- 100 g rikote
- 180 g šećera
- 1 kašičica narendane kore pomorandže
- 1 kašičica narendane kore limuna
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 šoljice brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 šoljica čokoladnog čipsa
- 100 g pečenih narendanih badema
Način pripreme:
1. Mikserom dobro umutite maslac sa sirom i šećerom. Dodajte jaje i narendane kore.
2. Prosejte brašno zajedno s kvascem, solju i vanilin šećerom. Sipajte u smesu od maslaca i promešajte.
3. Dodajte orašaste plodove i čokoladni čips.
4. Gotovu smesu ostavite u frižideru 30 minuta.
5. Kašičicom oblikujte gomile od testa, u plehu, na papiru za pečenje. Ostavite 2-3 cm razmaka jer će se prilikom pečenja razliti.
6. Ispecite keks u već ugrejanoj rerni na 180 stepeni 9-10 minuta dok ne porumene.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen